Βρίσκεστε εδώ: Το Υπουργείο Πολιτική Ηγεσία ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ 
 
 

kasimis fotoΟ Χαράλαμπος Κασίμης είναι απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ (Ηνωμένο Βασίλειο) και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην Βιομηχανική και Αγροτική Κοινωνιολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Από το 1986 μέχρι το 2003 δίδαξε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και μεταξύ 1995-2000 διατέλεσε Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστικής και Αγροτικής Κοινωνιολογίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών. Από το 2003 είναι καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διατέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών την περίοδο 2013-2014 και από τον Σεπτέμβριο του 2014 ανέλαβε Αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού, Έρευνας & Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2013 είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αγροτικής Κοινωνιολογίας (European Society for Rural Sociology).

Έχει συντονίσει πολλά ερευνητικά προγράμματα και έχει εκδώσει αρκετά βιβλία στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον κοινωνικό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη της υπαίθρου, την οικογενειακή γεωργία και τις επιπτώσεις της κρίσης στην κινητικότητα και τις περιφερειακές αγορές εργασίας. Τα τελευταία χρόνια έχει επίσης ασχοληθεί ερευνητικά και συγγραφικά με την μετανάστευση (τόσο στον αστικό όσο και στον αγροτικό χώρο).

Ο Χαράλαμπος Κασίμης έχει συμμετάσχει στα κοινά ως υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Κορινθίων με την Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων το 2006 και το 2010.