Βρίσκεστε εδώ: Ψηφιακές Υπηρεσίες
Για προώθηση της παραγωγής σας, εγγραφείτε στη Ψηφιακή Υπηρεσία "Ελληνικά Τρόφιμα" 

 Απ'το Χωράφι στο Ράφι

Απ'το Χωράφι στο Ράφι

Η ανάδειξη των Ελληνικών Τροφίμων, η βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και οι παρεμβάσεις για την προώθηση στις αγορές, αποτελούν κορυφαίες επιλογές για την διοίκηση του Υπουργείου. Ο Αγρότης είναι στο επίκεντρο του ψηφιακού σχεδιασμού του Υπουργείου.

Ψηφιακές Υπηρεσίες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Στα πλαίσια της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχεδιάζει και υλοποιεί μια σειρά Ψηφιακών Υπηρεσιών (βλ Πίνακα) που θα διευκολύνουν και θα απλοποιήσουν τις σχετικές διαδικασίες συναλλαγής του κοινού με το Υπουργείο και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του. Θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, θα μειώσουν το κόστος τους και θα διασφαλίσουν τη διαφάνεια των συναλλαγών.

ypsaΥπηρεσία ψηφιακών αιτημάτων
Υποβάλετε το αίτημα, παράπονο ή ερώτηση σας, στην πύλη εξυπηρέτησης πολιτών. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα σας απαντήσουν. Διευρύνουμε διαρκώς τις πύλες επικοινωνίας του Υπουργείου μαζί σας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.

Καταχώρηση Αιτήματος | Αναζήτηση Αιτήματος

button_greek_foodΕλληνικά Τρόφιμα
Το ΥπΑΑΤ δημιούργησε στο διαδίκτυο τις απαραίτητες ψηφιακές υποδομές, με σκοπό να προσφέρει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των συντελεστών παραγωγής, εμπορίας, διακίνησης  και προβολής των «Ελληνικών Τροφίμων».

oinos10Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων

Ψηφιακή υπηρεσία υποβολής δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου. 

prosfyges alieia2Προσφυγές κατά Αλιευτικών Παραβάσεων

 Ψηφιακή υπηρεσία υποβολής  αιτήματος μέσω Λιμενικής Αρχής.

button_nopa1 Αναγγελία Διακίνησης Οπωροκηπευτικών
Η ψηφιακή υπηρεσία των αναγγελιών διακίνησης δίνει  την  δυνατότητα  στους πολίτες-εμπόρους νωπών οπωροκηπευτικών να  δηλώνουν τις αναγγελίες διακίνησης των προϊόντων τους μέσω internet, εξοικονομώντας  κυρίως χρόνο και κόστος έχοντας άμεσα την πληροφόρηση των ελέγχων και των πορισμάτων αυτών.

button_saoΕθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών φορέων
Η καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων (Μητρώο Α.Σ.Ο. & Δ.Ο.) που συστάθηκε με το νόμο 4015, εγκαινιάζει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της Πολιτείας και των Α.Σ.Ο. 

button_maaeΜητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων
Ψηφιακή υπηρεσία για την εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

button_geo_env Γεωργοπεριβαλλοντικά Μέτρα
Μια νέα υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των πολιτών, στα πλαίσια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Ο ενδιαφερόμενος αγρότης και ο γεωπόνος σύμβουλός του, έχουν την δυνατότητα  άμεσης ενημέρωσης της κατάστασης της αίτησης πληρωμής.

button_bebaioshΔιαδικτυακή Εκτύπωση Βεβαίωσης Εγγραφής ΜΑΑΕ και Βεβαίωσης Κατά Κύριο Επάγγελμα Αγρότη
H βεβαίωση του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και η βεβαίωση εγγραφής δεν απαιτεί επικύρωση καθώς παράγεται αποκλειστικά από τα ήδη επικυρωμένα από το ΥπΑΑΤ σχετικά στοιχεία του ΜΑΑΕ σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 14685/08-03-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ. Η διαδικασία χορήγησης της βεβαίωσης είναι τεχνολογικά ασφαλής και απόλυτα εναρμονισμένη με τις αρχές της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας των αναγραφόμενων στοιχείων. Η βεβαίωση εκδίδεται για κάθε νόμιμη χρήση και ισχύει για ένα έτος.

button_15401540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών
Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης όλο το 24ωρο ή με τη μεσολάβηση εκπροσώπου από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-18:00.

button_lipΑιτήσεις Κυκλοφορίας Νέου Τύπου Λιπασμάτων
Ψηφιακή Υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων έκδοσης αδειών εμπορίας νέων τύπων λιπασμάτων και  ηλεκτρονικής παρακολούθησης της πορείας αυτών από τις εταιρίες. Προβλέπεται η τήρηση του εμπορικού απορρήτου. Η υπηρεσία αυτή δεν υποκαθιστά την υποβολή της έγγραφης αίτησης με τα πρωτότυπα δικαιολογητικά.

emporio2_4Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών.
Ψηφιακή Υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή στο Μητρώου Εμπόρων Γεωργικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών με βάση τον Νόμο 3955/20-4-2011 (ΦΕΚ Α' 89). Κύριος σκοπός του είναι η εμπέδωση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας των σχετικών με τα αγροτικά προϊόντα συναλλαγών.

elegxos-zown-kreatosΈλεγχος Διακίνησης Ζώων και Κρέατος
Στόχος της εφαρμογής είναι με απλές και γρήγορες διαδικασίες να γίνονται οι απαιτούμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι των στοιχείων που καταχωρούν στην εφαρμογή οι εισαγωγικές επιχειρήσεις ζώων και κρεάτων.

Διάθεση Φυτοπροστατευτικών ΠροϊόντωνΨηφιακές Υπηρεσίες Γεωργικών Φαρμάκων

Α. Ηλεκτρονική Καταγραφή Πώλησης,

Β. Ψηφιακή Αίτηση Εγγραφής Συνταγογράφου,

Γ. Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση.

times-tyriwnΤιμές Τυριών Χονδρικής

Στόχος της εφαρμογής είναι η καταγραφή της μέσης σταθμισμένης μηνιαίας χονδρικής τιμής ανά είδος τυριού από τις αντίστοιχες παραγωγικές επιχειρήσεις".

katorroikos-pyretos vaccinesΚαταρροϊκός Πυρετός - Ηλεκτρονική Καταχώρηση Εμβολίων

Τα εμβόλια κατά του καταρροϊκού πυρετού που διατίθενται στη χώρα μας, είναι υποχρεωτικό να καταγράφονται ηλεκτρονικά κατά την πώλησή/διάθεσή τους στους κτηνοτρόφους , ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα, να διευκολύνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι και να είναι δυνατή η παρακολούθηση της πορείας του εμβολιασμού από τις Κτηνιατρικές Αρχές.

Διεύθυνση Υγείας των Ζώων

 Βάση Δεδομένων Σήμανσης & Καταγραφής των Ζώων Συντροφιάς και των Ιδιοκτητών τους

pets buttonΜέσω αυτής της ψηφιακής υπηρεσίας:
Α. 
Διενεργείται η πιστοποίηση των κτηνιάτρων που πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να γίνουν χρήστες της εν λόγω εφαρμογής.(ΥΑ 1697/74031 ΦΕΚ Β΄ 1544/22-07-2015)
Β. Πραγματοποιείται η καταγραφή των ζώων συντροφιάς (σκύλοι, γάτες), που φέρουν την προβλεπόμενη σήμανση, καθώς και των ιδιοκτητών τους. (N. 4039/2012-ΦΕΚ A15 όπως ισχύει).                               
Γ. Εφαρμογή Συστήματος Σήμανσης & Καταγραφής Ζώων Σύντροφιάς (FAQ's)

Πληροφορίες:  τηλ. 1540 | email:info@minagric.gr

 Ψηφιακή Εφαρμογή Αίτησης Μεταφορέων Ζώντων Ζώων

pets-transport-button1Η εφαρμογή αυτή αφορά αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για λήψη, ή ανανέωση, ή επέκταση άδειας μεταφορέα ζώντων ζώων.
Μετά την έγκριση της αίτησης, παρακαλούνται οι αιτούντες να επικοινωνούν με την κτηνιατρική αρχή της Περιφερειακής Ενότητας της έδρας τους, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης της άδειας.

 Ετήσια Απογραφή Αιγοπροβάτων

aigoprobataΜέσω αυτής της ψηφιακής υπηρεσίας ο κάτοχος αιγοπροβάτων μπορεί να κοινοποιήσει την καθιερωμένη ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου της εκμετάλλευσής του, χωρίς να είναι απαραίτητη η προσέλευσή του στις οικείες κτηνιατρικές υπηρεσίες και η προσκόμιση του μητρώου της εκμετάλλευσής του.

Με την υποβολή της ετήσιας απογραφής μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, ενημερώνεται αυτόματα η ηλεκτρονική καρτέλα του κατόχου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ.

 ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ Κ.Η.Μ.Ο. (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΤΩΝ)

kimoΜια ακόμα ευκαιρία προώθησης των αγροτικών προϊόντων μέσω της Οικοτεχνίας.

Τρόφιμα Οικοτεχνικής παρασκευής, τρόφιμα τα οποία παράγονται από τη μεταποίηση ,μικρής κλίμακας Αγροτικών προϊόντων από τον επαγγελματία αγρότη.

ΥΑ 4912/120862 ΦΕΚ 2468

Αίτηση Αδειών Φύτευσης Αμπέλου

fitefsi-ampeliouΑίτηση αδείας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου βάση των κοινοτικών κανονισμών 1308/13, 560/15 και 561/15.

Οδηγίες για την χορήγηση αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Ετήσια Απογραφή Χοίρων

xoirinaΜέσω αυτής της ψηφιακής υπηρεσίας ο κάτοχος εκμετάλλευσης χοίρων μπορεί να κοινοποιήσει την καθιερωμένη ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου της εκμετάλλευσής του, χωρίς να είναι απαραίτητη η προσέλευσή του στις οικείες κτηνιατρικές υπηρεσίες και η προσκόμιση του μητρώου της εκμετάλλευσής του.

Με την υποβολή της ετήσιας απογραφής μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, ενημερώνεται αυτόματα η ηλεκτρονική καρτέλα του κατόχου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ.