ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης στα εγκαίνια της 25ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων ΑGROTICA


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, το απόγευμα τα εγκαίνια της 25ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων ΑGROTICA, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.

Η παρουσία του Υπουργού και η εκδήλωση Ημερίδας του ΥπΑΑΤ με επίκεντρο τη νεανική αγροτική επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο της AGROTICA, εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης της έκθεσης που αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός του κλάδου, τόσο στη χώρα, όσο και ευρύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με στόχο την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα ως πυλώνα ανάπτυξης του τόπου και στήριξης της εθνικής οικονομίας.

Ημερίδα του ΥπΑΑΤ για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση με περίπτερο, ενώ οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει θα κορυφωθούν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου με την Ημερίδα «Νεανική Επιχειρηματικότητα- Ευκαιρίες μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης» που συνδιοργανώνει το ΥπΑΑΤ με την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης (αιθ.6), στις 10.30 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα παρουσιαστούν όλες οι δράσεις του ΥπΑΑΤ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, όπως η προκήρυξη του προγράμματος εγκατάστασης νέων αγροτών, ύψους 140 εκατομμυρίων, μέσα από το οποίο εκτιμάται ότι, θα ωφεληθούν περισσότεροι από 8.000 νέοι άνθρωποι, καθώς και η νέα προκήρυξη ύψους 100 εκ. € στον τομέα της μεταποίησης. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και τα χρηματοδοτικά «εργαλεία» που τους παράσχει το ΥπΑΑΤ, σε όσους αναζητούν διέξοδο μόνιμης απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα.

Στην Ημερίδα του ΥπΑΑΤ θα αναπτυχθούν σημαντικές παράμετροι υποστήριξης και προώθησης της επιχειρηματικότητας των νέων στον πρωτογενή τομέα. Επίσης, θα παρουσιαστούν πέντε επιτυχημένες περιπτώσεις νέων παραγωγών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, καθώς και στον κλάδο συμβουλευτικών υπηρεσιών στον αγροτικό τομέα.

* Επισυνάπτονται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της Ημερίδας.